Patricia Seppälän säätiö Apurahat Hakeminen Hakulomake Fulbright Grant Myönnetyt apurahat Yhteystiedot Patricia Seppälä På svenska
 

Fulbright Grant in Photojournalism sponsored by Patricia Seppälä Foundation

Stipendillä tuetaan ammatillista kehittymistä ja täydennyskoulutusta Yhdysvalloissa lehtikuvauksen, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin alalla.

Apuraha 3-12 kk:n projektiin, enimmillään 15 000 USD.
Hakuaika 14.12.2015 mennessä lukuvuodelle 2016-17.

Stipendi on tarkoitettu alalla jo toimiville henkilöille (mm. freelancerit ja mediatalojen vakituiset kuvaajat) ammatillista kehittymistä edistävään projektiin. Stipendiprojektiin voi kuulua esim. valokuvausta, vierailuja alan organisaatioissa, osallistumista työpajoihin (workshops), yhteyksien luomista oman alan ammattilaisiin, tai muita projektille relevantteja vierailuja, konferensseja ja taustatutkimusta.

Myös yksittäisten kurssien suorittaminen yliopistossa ja muu täydennyskoulutus on mahdollista. Stipendiaatti ei kuitenkaan voi olla kirjoilla amerikkalaisessa korkeakoulussa päätoimisena opiskelijana.

Stipendin lisäksi ohjelmaan kuuluu merkittäviä lisäetuuksia ja ohjelmapalveluita, mm. vakuutus, vapautus viisumimaksuista sekä henkilökohtaiset neuvontapalvelut.

Apurahaa ei myönnetä hakijoille, joilla on Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuus tai Yhdysvalloissa asuville henkilöille.

Hakemukseen on liitettävä yksityiskohtainen suunnitelma oman ammattitaidon kehittämiseen tähtäävästä projektista ja siihen mahdollisesti sisältyvistä täydennysopinnoista sekä kutsu vastaanottavasta organisaatiosta Yhdysvalloissa. Fulbright Center kutsuu hakemusten perusteella osan hakijoista henkilökohtaiseen haastatteluun.

Stipendiohjelman tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain kansojen keskinäistä ymmärrystä koulutus- ja kulttuurialojen vaihdon kautta sekä tukea ja kehittää kansainvälistä koulutus- ja kulttuuriyhteistyötä.

Lähempiä hakuohjeita
The Fulbright Center www.fulbright.fi/fi/fulbright-grant-photojournalism
Mirka McIntire   044 5535269
mirka.mcintire@fulbright.fi